Archive for the ‘Teknologi’ Category

h1

Lakka – DIY Retro Arcade on Linux

Mei 13, 2018

Assalamualaikum Wr Wb

Kota Kembang,

Pure murni isi dari halaman :

http://www.lakka.tv/get/windows/generic/install/first-boot/

———————————————————-

 

Setup Lakka on the PC

Follow the following steps:

  1. Plug in the USB installer into the PC you want to setup
  2. Wire your PC to a Display or TV
  3. Power on your Display or TV
  4. Plug in an Ethernet wire (optional)
  5. Plug in a supported joypad into one of your USB ports on your PC
  6. Power on your PC
  7. Enter BIOS and allow booting of a USB (optional)

You should see our bootloader prompt:

Bootloader prompt

If you do nothing, Lakka will boot in persistent live mode. You will be able to check if Lakka works on your hardware, without altering your PC’s hard drive or partitions. You can keep your USB pen and boot it on several PCs around you, it will keep your ROMs and your saves as expected, but it’s not the subject of this tutorial.

To setup Lakka on your target PC, type installer and hit Return.

Our splash screen will shortly appear:

Splash Screen

Followed by the installation wizard..

Installer menu

Choose Quick Install.

Installer - Quick Install

The installer will list your hard drives. On a typical Home Theater PC or NUC you should have only one.

Hard disk drive

The installer will copy the files to your target hard drive.

Installation process

At the end of this process, you will be asked to reboot. Choose Reboot and unplug your USB drive before it boots.

The system will expand the file-systems and reboot after 30 seconds. This happens only on the first boot. The system will automatically reboot and the rest of the boots should be fast.

If everything went OK, you should now be able to navigate Lakka Menu, our graphical interface:

Lakka menu

Congratulations, you have successfully installed Lakka!

You can now proceed to the final step.

———————————————————-

Just to Remember How to ...
-0 MrCjr 0-
Iklan
h1

Tips: Menghilangkan Iklan saat Lock Screen di mi 1

Mei 8, 2018

Assalamualaikum Wr Wb,

Lt.29

mi a1

Okeh , back to our Time now …

Sekali lagi , ini cuman buat mengingat aja yah .. jadi kalau ada yang protes .. Saya Minta Maaf selaku Pemula ..

1. Liat aplikasi yang sedang yang jalan saat lock screen,

untuk mi a1 (garansi TAM) , saat lock screen ada 2 kali kita harus melakukan unclock , yang pertama ada :

> Muslim Go dan

> Touchpal

2. Cara mematikannya :

> Muslim Go ; Buka aplikasinya terus cari setting di icon bawah sebelah kanan, terus cari tulisan “Smart Locker”, matikan dengan menggeser ke sebelah kiri pada tombol , Done

> Touchpal : Buka setting, dan cari aplikasi Touchpal, dan lakukan “Paksa Berhenti”, Done

Selamat , semoga berhasil juga pada kalian yah …

 

by MrCjr

h1

Setting Local Server di First Media, Menggunakan DDNS (DlinkDDNS)

Juni 26, 2017

Assalamualaikum Wr Wb,

Kota Kembang,

Okeh kembali buat pengingat (pribadi) yah …

untuk membuat local server terbaca di IP Public, disini kita menggunakan Jasa Internet first Media dengan Router Dlink-612.  Yang perlu kita siapkan adalah :

  1. Kita perlu mengetahui s/n dari router dlink-612 dan mac address nya.
  2. Daftar account di dlinkddns.com

okeh tahap selanjutnya memulai setting router:

  1. Setting ‘DMZ’ , dengan memasukan ‘enable DMZ’ dan ‘DMZ Host IP Address: 192.168.x.xx ‘.
  2. Setting ‘Service Type’, dengan memasukan/memilih ‘Usual Service Name = WEB’, lalu ‘Protocol  = TCP’ selanjutnya ‘WAN Port = 8080’ terakhir ‘LAN Ip Address = 192.168.x.xx’ .

Trus, untuk server yang udah ready di kita XAMPP dan selanjutnya terserah anda  .. ^__^

nb: next target, my CCTV, smsGateway

0-mrCjr-0

 

 

h1

Sampai Kapan “Q”uota di Indonesia Mahal ??

April 28, 2017

My Lovely Lt.29

Assalamualaikum Wr Wb,

Baru tawu tadi pagi, ternyata dari kemarin ^__^ …

apakah kuota Indonesia bisa murah dengan cara ini …

Semoga tidak hanya Operator yang kena Hack ini, semoga Operator yang lain turut memurahkan Kuota nya ..

 

Salam …

Dari: Tuan Tanah Indonesia

-0 MRCJR 0-

 

h1

Permasalahan api-ms-crt-runtime saat install Xampp di windows

Februari 26, 2017

February, 26th 2o17

error api ms crtAssalamualaikum Wr Wb.

kembali untuk catatan pribadi ..

betapa pentingnya Dependency DLL di Windows …

Awal kejadian adalah untuk menginstall xampp di Notebook EEPC 1225C, dengan VGA 36oo Series .. ^__^ .. aku juga baru tawu, kalau intel dan Microsoft ternyata sadis juga yach .. dari sekian banyak orang yang punya notebook dengan prosessor Intel Atom … yang vga-nya intel GMA 36oo tidak dapat menikmati WIN 1o Update-an dari Microsoft … karena hanya dapat di beri driver yang paling standar … ^__^ .. jadi kalau mau pake bajakan ataupun asli akan sama saja ..

Okeh , Done permasalahan .. !! , akhirnya aku putuskan install Original WIN 7 Home Basic yang kebetulan ada cd-nya , dan GAGAL … Instal ulang dengan win 1o 32bit .. gagal … balik lagi ke WIN 7 Ultimate … dan .. taaadaaa …. gagal … ^__^ …

Akhirnya, ke ASUS yang biasa kupakai kerja … wow … ternyata pas kubandingin , banyak bedanya .. akhirnya aku coba dengan menyamakannya … dan … taaadaaaa … berhasil … apa saja yang hilang …

  1. Microsoft Visual Studio C++ 2o15 Redistributable
  2. Visual Studio 2o12 x86

dan ke om goggle eh google … donwload , install … dan .. taadaaa … Done …

itu lah pentingnya … karena biasa kalo lagi pengen bersih2, program ini kadang2 jadi incaran ^__^ …

Xampp pun terinstall Rapi .. Done…

Alhamdulillah …

^__^

mr.C.jr

h1

Root Zenfone 5 – Lollipop

Juli 29, 2015

Assalamualaikum Wr Wb

root

#root

GD WM Lt.29

Lagi masih lanjutan catatan sebelum kita upgrade Zenfone 5 jadi Lollipop   ^__^   ….

kali ini sumbernya berasal dari:

ini untuk logo –> http://palingpopuler.com/wp-content/uploads/2015/06/Cara-Mudah-Root-Asus-Zenfone-5-Lollipop.jpg

ini untuk content nya –> http://www.ibtimes.co.uk/how-root-zenfone-5-android-5-0-lollipop-v3-23-40-52-one-click-tool-1505424

okeh langsung aja yack …

How to root ZenFone 5 on Android 5.0 Lollipop v3.23.40.52 with one-click tool

A one-click root method is available for ZenFone 5 to help advanced users who are looking for a guide to gain root access after the Android Lollipop upgrade which Asus released recently with software version 3.23.40.52.

This root requires nothing but a click on the keyboard that will start the process. But note that you should have T00F and T00J WW variants of ZenFone 5 which are compatible with this tool. Check out the following step-by-step guide to root ZenFone 5.

Key points

  • The following root method is applicable for ZenFone 5 T00F/T00J WW models only. Do not use this on any other device.
  • Ensure that you have created a backup of all the data of your phone, as the root method is likely to wipe out everything.
  • Note that rooting the device will void the manufacturer’s warranty.
  • The battery of the phone should have at least 80% charge, to avoid any sudden shut down due to lack of power, which could damage the device.
  • IBTimes UK will not be held liable for any damage to the device during the process. Proceed at your own risk.

How to root Asus ZenFone 5 on Android Lollipop

Step-1: Download root file for ZenFone 5

Download link: ZenFoneRootKit_20150528.zip

Step-2: Extract the root package on your PC using a tool like 7-zip

Step-3: Install ADB drivers on the PC

Step-4: Enable USB debugging on the phone

  • Go to Settings>> About phone>> Software information and tap on build number seven times
  • Go to Settings then Developer options, from there enable the USB debugging

Step-5: Connect the ZenFone to the PC using a USB cable. You should get a pop-up saying Allow USB debugging on the phone. Tick the check box that says Always allow for this computer and press OK

Step-6: With the phone connected to the PC, run the Root.bat file. Just double click on the file to run it. For Linux and Mac, run root.sh file

Step-7: Your phone will now reboot into fastboot mode automatically and then start flashing the root files. Once the process is completed, the phone will reboot automatically

You can confirm the root access on your phone by downloading the root checker app from the Play Store. Just open the app and tap on Verify Root and grant root access.

Source: AndroidSoul

 

================

 

0- mrCjr -0

h1

Setting AP TP-Link WA5110G

Juli 22, 2015

Assalamualaikum wr wb,.

tl wa5110gTP Link WA5110G

Untuk Catatan, TP-Link ini akan di gabung dengan Cisco, berhubung sinyal dari Cisco gak sampai kamar -__-, okeh mulai.

Router ini untuk settingan awalnya harus dengan menghubungkan Lan, dengan PC atau Laptop.

Untuk awal setting PC atau Laptop diatur dengan IP 192.168.1.x, untuk ‘x’ bisa kita masukan angka 2-253. (caranya masuk ke network dan lanjut atur IP dari DHCP jadi manual ..), contohnya 192.168.1.2

Berikutnya masuk ke browser dan masukan IP default Router 192.168.1.254,  selanjutnya lanjutkan setting dengan memilih quick aja, dan jadikan Router dipilihan -> AP.

untuk keamanan, masuk ke settingan wireless dan atur password dan ganti nama hotspotnya.

Selesai .

-o mrCjr o-